ClickCease Skip to main content

Waar heb ik een drukbestand voor nodig?

By 28 september 2022Kennisbank

Drukwerk

Waar heb ik een drukwerkbestand voor nodig?

Als een grafisch ontwerp klaar is, kan het niet zomaar afgedrukt worden. De drukker heeft extra informatie nodig, bijvoorbeeld voor het uitlijnen en snijden van het papier of over kleurgebruik. Denk bijvoorbeeld aan een voorblad: dat wordt vaak opgemaakt met kleuren die uitvloeien tot de randen. Als dat op A4 is opgemaakt, moet het op A3 afgedrukt worden, want de kleur kan niet tot op een papierrand gedrukt worden. Alle informatie staat in een drukwerkbestand. Dat is in de basis hetzelfde als het opgemaakte bestand, maar bevat die toegevoegde extra informatie voor de drukker. Zoals de snijtekens langs de randen van de pagina’s en andere pagina-informatie.

Keer terug naar de

kennisbank