ClickCease Skip to main content

Digital Design

 

Impact met Digital Design maken

Waar we jaren geleden gewend waren om alles fysiek te regelen, pakken de meeste mensen vandaag de dag hun smartphone of laptop erbij om dingen te regelen als bankzaken, berichten versturen, informatie opzoeken en ontspannen. De digitale wereld is weliswaar uit de kinderschoenen, maar de groei staat nog lang niet stil. Als je je bedrijf wilt laten zien, is het daarom van belang om met die ontwikkelingen mee te gaan. Daarnaast biedt de digitale wereld oneindig veel extra mogelijkheden om je doelgroep te bereiken. 

Wij helpen je om je van je mooiste kant gezien te worden. Dat doen we door jouw ‘digitale visitekaartje’ te ontwerpen, bijvoorbeeld in de vorm van digitale brochures, online mailings, digitale banners en online content voor jouw website.

Design Soeppan

Digital Design is meer dan online content

Digitale platforms zijn niet meer weg te denken uit bedrijfscommunicatie. Met andere woorden: nog meer reden om te zorgen voor een grafisch digitaal ontwerp dat impact heeft. Met beeld, vorm en kleur maak je websites en social media kanalen aantrekkelijker én nodig je uit om verder te klikken. 

Digitaal design is tot op zekere hoogte vergelijkbaar met vormgeving van tekst. Word biedt allerlei opties, net als bijvoorbeeld WordPress voor websites, maar dat is niet hetzelfde als een goed doordacht, digitaal ontwerp. Veel communicatie en informatievoorziening digitaliseert, waardoor het belangrijk is om te onderzoeken hoe jij je kan onderscheiden van de ‘standaard templates’ die rondgaan op het internet.

Naast onderscheidend vermogen zorgt digitaal ontwerp ervoor dat je een consistent beeld van je bedrijf presenteert. Op je website, LinkedIn en andere social media ziet jouw doelgroep de rode draad van jouw huisstijl. Dat is niet alleen een consistent beeld, het is ook professioneel, omdat het duidelijk is dat je er aandacht aan besteedt. Ten slotte trekt een combinatie van grafisch design en tekst écht de aandacht van je digitale publiek. Zij worden nieuwsgierig en blijven langer hangen op je verschillende kanalen.

Digital Design maken en gebruiken

Digital design is een verzamelnaam voor alle uitingen die je kunt presenteren op een digitaal device zoals je smartphone, laptop of via bijvoorbeeld een beamer. 

Bij digital design spelen factoren als interactie, toegankelijkheid, juiste timing, online bezoekersaantallen, interesses van de doelgroep, herkenbaarheid, maar ook onderscheidende visuals een grote rol. Door al deze ingrediënten in de juiste verhoudingen te mengen, borgen we dat de soep niet te heet wordt opgediend, maar er een doelgerichte, frisse digitale uiting wordt geserveerd.

Toegankelijk

Hoe toegankelijker je in de digitale wereld te vinden bent, hoe meer mensen je boodschap uiteindelijk zullen zien.

Wij zorgen niet alleen voor toegankelijkheid in het ontwerp, maar zijn ook toegankelijk in onze communicatie. We zijn open en transparant en je kunt ons altijd bereiken om te sparren of vragen te stellen.

Fris

Een frisse uitstraling in een digitaal ontwerp? Altijd! Doordat het ontwerp op een digitaal platform wordt gepresenteerd biedt dat de mogelijkheid om een extra dimensie toe te voegen door middel van bijvoorbeeld beweging.

Flexibel

De resultaten van je online communicatie kun je in de online wereld gerichter en concreter bijhouden. 

Hierin bewegen wij mee en helpen je om je communicatie visueel aantrekkelijk te maken voor de juiste doelgroep.

Eigenwijs

We weten van de hoed en de rand, wat de digitale opties zijn en hoe je een boodschap het beste overtuigend kunt presenteren. Daarom zijn we soms een tikkeltje eigenwijs wanneer we zeker weten dat de uiting overtuigender kan.

Assertief

We presenteren graag onze ideeën en zijn je daarom weleens een stapje voor. Dat komt zeker van pas als je online wilt communiceren, zodat je niet achterloopt met je content.

Hoe wij impact maken met Digital Design

Digitaal design is dus belangrijk, maar het gebruik ervan ook. We krijgen immers dagelijks met digitale uitingen te maken. En die hoeveelheid maakt juist dat je helemaal moet aansluiten op de verwachting van je publiek. Denk maar eens na: hoeveel digitale informatie zie je op een dag en hoeveel blijft er écht hangen? Precies. Daarom draait digital design om een puzzel van de juiste factoren, die optimaal op elkaar moeten aansluiten.

We kijken eerst met jou wat je precies zoekt. We bespreken bijvoorbeeld welke kanalen je wil gebruiken en met welk doel. Of je nu een hele reeks aan digitale ontwerpen wilt, of slecht een paar losse items: alles is mogelijk. Digitaal design is er namelijk in alle soorten en maten. Van headers op websites tot interactieve pdf’s. Digitaal design hoeft niet alleen voor op websites of communicatiekanalen, maar kan dus ook digitale communicatie zelf zijn: illustraties, klikbare afbeeldingen of documenten en (ze zijn weer terug van weggeweest) GIFs. Daarnaast kunnen we jouw social media communicatie versterken door unieke templates te ontwerpen voor je foto’s of video’s die de identiteit van jouw bedrijf helemaal uitstralen. We luisteren naar jouw digitale communicatievragen en maken er wat moois van dat impact heeft.

Denkfase

De digitale opties zijn eindeloos. Om jouw communicatie niet tekort te doen, gaan wij in de denkfase aan de slag met structureren en onderzoeken op welke manieren jouw boodschap het beste gepresenteerd kan worden.

Conceptfase

In de conceptfase maken we een aantal opzetjes van het resultaat uit de denkfase. Hierdoor wordt alles overzichtelijker en hebben we ook een handvat om samen te sparren over het concept-ontwerp en alle ideeën die daarbij zijn komen kijken. 

Puntjes op de 'i' fase

Een belangrijke stap voor digitaal ontwerper is het testen van het eindproduct. Werkt het zoals we bedacht hadden? Komt de boodschap daadwerkelijk goed over? Zijn er elementen die niet kloppen en komt alles ook op andere devices goed over? Dit nemen we allemaal mee naarmate het ontwerp meer richting een eindresultaat begint te komen.

Eindresultaat

Uiteindelijk moet de boodschap online zichtbaar zijn. In veel gevallen kun je de content zelf uploaden, maar kom je er niet uit, dan staan wij uiteraard flexibel voor je klaar. Zoals gezegd kun je digitaal goed monitoren hoe vaak je uiting bekeken en gedeeld wordt. 

Jouw teksten laten opvallen met een fris online ontwerp?

Neem contact met ons op!