Digital design

Tegenwoordig ontdek je een bedrijf niet meer via de advertentie in de krant of de gouden gids. Digitale platforms hebben veel van de bedrijfscommunicatie overgenomen. Met andere woorden: nog meer reden om te zorgen voor een grafisch digitaal ontwerp dat impact heeft. Met beeld, vorm en kleur maak je websites en social media kanalen aantrekkelijker én nodig je uit om verder te klikken.

Kleuren: wat is het verschil tussen CYMK, RGB en pantone? Lees het hier.

Digitaal design is meer dan templates

Digitaal design is tot een bepaalde hoogte vergelijkbaar met vormgeving van tekst. Word biedt allerlei opties, net als bijvoorbeeld WordPress voor websites, maar dat is niet hetzelfde als een goed doordacht, digitaal ontwerp. Veel communicatie en informatievoorziening digitaliseert, waardoor het belangrijk is om te onderzoeken hoe jij je kan onderscheiden van de ‘standaard templates’ die rondgaan op het internet.

 

Naast onderscheidend vermogen zorgt digitaal ontwerp ervoor dat je een consistent beeld van je bedrijf presenteert. Op je website, LinkedIn en andere social media ziet jouw doelgroep de rode draad van jouw huisstijl. Dat is niet alleen een consistent beeld, het is ook professioneel, omdat het duidelijk is dat je er energie in steekt. Ten slotte trekt een combinatie van grafisch design met tekst écht de aandacht van je digitale publiek. Zij worden nieuwsgierig en blijven langer hangen op je verschillende kanalen.

 Wat is een interactieve pdf? We leggen het hier uit.

Design maken en gebruiken

Digitaal design is dus belangrijk, maar het gebruik ervan ook. Daarom kijken we met jou eerst wat je precies zoekt, bijvoorbeeld voor welke kanalen en met welk doel. Of je nu een hele reeks aan digitale ontwerpen wil, of slecht een paar losse items: alles is mogelijk. Digitaal design is er namelijk in alle soorten en maten. Van headers op websites tot interactieve pdf’s. Digitaal design hoeft niet alleen voor op websites of communicatiekanalen, maar kan dus ook digitale communicatie zelf zijn: illustraties, klikbare afbeeldingen of documenten en GIFs. Daarnaast kunnen we jouw social media communicatie versterken door unieke templates te ontwerpen voor je foto’s of video’s. We luisteren naar jouw digitale communicatievragen en maken er wat moois van dat impact heeft.

En nu praktisch

Wij leveren maatwerk, maar altijd met oog op de tijd. Onze vormgevers komen uit de tenderbusiness en weten precies hoe ze efficiënt én effectief verenigen. De wereld mooier maker, maar dan wel op een vlotte manier. Een vaste prijs is een tweede pijler van onze aanpak, dus je komt niet na afloop voor financiële verrassingen te staan. Wij doen namelijk alleen aan positief verrassen, bijvoorbeeld met een mooi, fris ontwerp.

Jouw teksten laten opvallen met een fris design?

Neem contact met ons op!