ClickCease Skip to main content

Drukwerk

Impact met drukwerk maken

Posters die zo mooi, pakkend en overtuigend zijn dat je ze wel in een lijst wil stoppen en aan de muur wil hangen. Ons drukwerk – of het nu posters, brochures of flyers zijn – heeft impact. Met fris grafisch design vangen wij de aandacht van de voorbijganger en houden die vast. De informatie is duidelijk en helder verwerkt, de lay-out doet de rest.  

“Drukwerk? Dat belandt bij veel mensen toch gelijk in de papierbak?” horen we je denken. Wij zien dat inderdaad gebeuren bij drukwerk waarbij de doelgroep, de boodschap en het design niet op elkaar aansluiten. Daarom doen wij het anders. Wij verdiepen ons in jouw bedrijfsidentiteit, publiek en communicatiedoel. Dat steken we in een fris en eigentijds jasje. Zo wordt het een echte blikvanger.

In de sterk gedigitaliseerde wereld is drukwerk extra opvallend. Het prikkelt je zintuigen; je kan het voelen en vasthouden. Bovendien is het een stuk persoonlijker dan een digitale boodschap. Een kaartje op de deurmat, bladeren door een brochure of een gepersonaliseerd magazine – de boodschap gaat echt leven. Met drukwerk zet je jouw bedrijf kracht bij. En wij geven het een pakkende look-and-feel!

Grafische vormgeving met drukwerk

De kracht van goed drukwerk

Een gedrukt ontwerp heeft een extra dimensie; naast zichtbaar is het ook tastbaar, waardoor je het ontwerp anders ervaart dan digitaal. House of Visual Design geeft je drukwerk nét dat beetje extra om een blijvende herinnering achter te laten bij je (potentiële) klanten.

Drukwerk is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering, want hiermee voorzie je jouw doelgroep van informatie op een laagdrempelige manier. Dat is tegelijkertijd de uitdaging: drukwerk hoeft niet gelezen te worden, maar dat wil je wel. Denk aan de ongelezen folders bij de huisarts of de weggegooide flyers op het station. Onze frisse grafische vormgeving zorgt ervoor dat je de lezer boeit met inhoud én vorm.

Een fris ontwerp zorgt ervoor dat de lezer gemakkelijk scannend of zoekend kan lezen, want koppen, kleuren en illustraties werken als ondersteuning. Bovendien helpt drukwerk om jouw bedrijf of merk te promoten, want je laat zien waar jij voor staat en wat je mooi vindt.

Wat is drukwerk

In een wereld waarin digitale communicatie steeds meer de boventoon voert en de mogelijkheden voor print uitgebreider zijn, ook voor kleine oplages, is drukwerk uitermate geschikt om jezelf onderscheiden. Met drukwerk bedoelen wij uitingen als posters, flyers, brochures, folders en magazines. 

Even technisch..

Drukwerk kun je digitaal laten printen, wat vaak goedkoper is en geschikt voor veel soorten drukwerk. Dat komt omdat de kleuren inkt gemengd worden, ook wel CMYK genoemd. In de meeste gevallen voldoet dit heel erg goed en is  de kwaliteit uitstekend. Maar wil je écht opvallen met jouw drukwerk? Dan kun je kiezen voor offset drukwerk, waarbij de inkt van  tevoren speciaal op kleur wordt gemaakt. Daarmee ben je niet beperkt aan de kleuren van de printer en heb je meer kleurkeuze, denk hierbij aan metallic- of fluor-kleuren.

Ook de vorm van je drukwerk is bepalend voor de uitstraling. Geef het bijvoorbeeld een chique touch met afgeronde hoeken, of laat het helemaal bijzonder snijden in de vorm van jouw logo of de uitsnede van een foto.

Toegankelijk

Voor drukwerk heb je geen aan- en uitknop nodig. Het is tastbaar. Dat maakt het makkelijk toegankelijk én zorgt voor een heel andere ervaring van grafisch ontwerp dan bijvoorbeeld een online design.

Fris

Met drukwerk kun je heel veel kanten op. Verschillende vouwwijzes, vormen en soorten papier. Door deze eigenschappen te combineren ontstaan de meest frisse creaties.

Flexibel

Bij het ontwerpen van drukwerk denken we altijd vooruit. Drukwerk heeft immers extra tijd nodig, omdat het gedrukt moet worden. Bij het maken van de planning houden we hier altijd rekening mee.

We hebben geen 9-tot-5-mentaliteit. Hoe je dat aan ons merkt? We hebben interne en flexibele capaciteit in huis, gaan slim om met onze prioriteiten én geven spoedopdrachten altijd voorrang.

Eigenwijs

Wij weten heel goed wat er allemaal voor opties zijn op het gebied van drukwerk en de grafiche vormgeving daarvan.We hebben van tevoren al ideeën bij  de gedrukte afwerking, waardoor we je goed kunnen adviseren.

Dat maakt dat we soms wat eigenwijze trekjes vertonen, maar alleen ten behoeve van wat jij wil communiceren.

Assertief

We communiceren ‘to-the-point’ en checken altijd of het ontwerp het gewenste resultaat is, voordat we het naar de drukker sturen. 

Hoe wij een drukwerk ontwerpen

Jouw verhaal moet gelezen worden. Daar gaan we voor, met onze ontwerpen voor drukwerk. We maken niet zomaar een mooie flyer, maar gaan zorgvuldig te werk om de boodschap zo goed mogelijk te verspreiden. We nemen je mee in een overzichtelijk ontwerpproces waarbij we duidelijke afspraken over de planning maken.

We verzamelen alle informatie die we nodig hebben en brainstormen daarmee totdat we een helder doel hebben waarin het DNA van jouw bedrijf feilloos wordt vertaald. We leven ons in en bedenken hoe we de doelgroep kunnen activeren. Hier komt ook een stukje storytelling bij kijken, zodat ook de doelgroep zich kan inleven in jouw boodschap en daar ook daadwerkelijk wat mee gaat doen. 

We maken de ontwerpen met zorgvuldig uitgekozen lettertypes, lijnen, kleurgebruik en beeldmateriaal, passend bij jouw identiteit. Zo wordt het ontwerp persoonlijker en herkenbaar – het sluit helemaal aan bij jouw visie.

Tijdens het ontwerpen toetsen we elkaar als vormgevers door tussentijds feedback te geven Ook laten we mensen buiten het designersteam hun blik erop werpen om zo te kijken of de boodschap overkomt. Daarna bespreken we het ontwerp met jou. Jouw inbreng nemen we altijd mee en met onze eigen ervaring en ons inzicht als ontwerper komt het design tot leven.

In het onderstaande overzicht omschijven we de stappen die we met u willen zetten om prachtig drukwerk te realiseren:

Denkfase

Bij het vormgeven van drukwerk horen we graag van jou wat je doel is. Wil je werven of promoten? Moet de lezer geactiveerd zijn of geïnstrueerd? Dat maakt een groot verschil voor de keuzes die wij maken. Daarnaast zijn er praktische vragen, zoals de grootte van het papier, de oplage en de manier van verspreiden. Natuurlijk hoef je niet alles al te weten, wij zijn er om met je mee te denken en advies te geven. We laten voorbeelden zien en leggen uit wat grafisch gezien werkt en wat niet, zodat jij er een beeld bij krijgt (letterlijk en figuurlijk).

Conceptfase

Met een creatieve brainstorm komen alle mogelijkheden aan bod en kiezen we de meest passende opties die we uitwerken in één of meerdere concepten. 

Zowel intern als met jou bespreken we de concepten en kiezen het meest passende en overtuigende ontwerp. We bespreken wat we kunnen doen om het nóg sterker te maken.

Puntjes op de 'i' fase

We checken het drukwerk door het eerst zelf te printen en te testen of de geprinte, fysieke versie die we nu daadwerkelijk in handen hebben de gewenste look-and-feel heeft.

Met een geprinte versie in de hand kunnen we goed zien of er nog details aan onze aandacht zijn ontsnapt. Die passen we gelijk aan.

Eindresultaat

Wanneer alles helemaal klopt en we akkoord van u ontvangen, sturen we het definitieve bestand naar de drukker.

U ontvangt het eindresultaat direct vanuit de drukker en u bent dan meteen klaar om de beste indruk achter laten.

Jouw teksten laten opvallen met een fris design?

Neem contact met ons op!