Infographics maken

Met woorden kan je veel uitleggen, maar soms zegt een figuur of illustratie veel meer. Infographics zijn dé grafische tool om vorm en inhoud samen te brengen: je hebt (bijna) geen woorden meer nodig om de boodschap over te brengen. Infographics zijn er in alle soorten en maten. Allemaal hebben ze de eigenschap om je tekst of document luchtiger, duidelijker en leesbaarder te maken. En, ze laten een professionele indruk achter, want een goede grafische infographic geeft blijk van inzicht en deskundigheid.

Wat is een infographic? Lees het hier.

Info + graphic = grafisch vertellen

In de term zelf staat al wat een infographic is: een grafische weergave van informatie. Voorbeeld infographics zijn flowcharts, processen, organogrammen en schema’s. Er bestaat allerlei software om een infographic mee te maken, maar de mogelijkheden van die software zijn vaak beperkt tot vaste templates. Door een infographic te laten maken door een grafisch bureau, kan jij de infographic precies maken zoals je wil. Lettertypes, lijnen, kleuren, illustraties en foto’s zijn vrij om te kiezen. Dat maakt een vormgegeven infographic veel persoonlijker en krachtiger, want hij sluit naadloos aan op jouw communicatiedoel.

 

Infographics hebben als belangrijke functie dat ze tekst leesbaar en luchtig maken, want afwisseling tussen tekst en figuren zorgt voor hernieuwde aandacht bij je lezer. Daarnaast kan je met infographics informatie strategisch verdelen, want je kan de relatie tussen de onderwerpen grafisch weergeven. Denk aan een boodschap waarin een hiërarchie, oorzaak-gevolgrelatie of cyclus bestaat tussen de onderwerpen. Het is zelfs mogelijk om tekst één op één te vervangen door een infographic. Door samen met een grafisch vormgever om tafel te gaan, kan je alle opties bekijken en maak je een mooi, duidelijk geheel.

Wat is een grafisch ontwerp? Lees het hier.

Van schets tot heldere infographic

Schetsen is een fundamenteel onderdeel van het maken van een infographic. Daarom gaan onze grafisch vormgevers met jou in overleg en schetsen samen hoe de informatie verdeeld moet worden en wat waar komt te staan. Heb je minder tijd? We kunnen ook zelf een paar voorbeeld infographics maken waar je opmerkingen en suggesties bij kan geven. Daarnaast denken we met jou mee hoe de infographic past in de rest van je tekst of boodschap, bijvoorbeeld betreft formaat en stijl, zodat het één mooi geheel wordt.

En nu praktisch

Wij leveren maatwerk, maar altijd met oog op de tijd. Onze vormgevers komen uit de tenderbusiness en weten precies hoe ze efficiënt én effectief verenigen. De wereld mooier maker, maar dan wel op een vlotte manier. Een vaste prijs is een tweede pijler van onze aanpak, dus je komt niet na afloop voor financiële verrassingen te staan. Wij doen namelijk alleen aan positief verrassen, bijvoorbeeld met een mooi, fris ontwerp.

Jouw teksten laten opvallen met een fris design?

Neem contact met ons op!