ClickCease Skip to main content

Zakelijke teksten

 

Impact met jouw zakelijke teksten maken

Een goede eerste indruk is het halve werk. Zonder de inhoud van jouw tekst aan te raken, kunnen wij toch de leesbaarheid verhogen. Hoe? Het is geen rocket science, maar grafische vormgeving. Met een mooie opmaak is de tekst binnen een mum van tijd aantrekkelijker en duidelijker. Daarnaast zorg jij ervoor dat jouw stukken een professionele indruk achterlaten, want je lezer krijgt een verzorgd, overtuigend document voorgelegd. Zo stuur jij met een sterke tekstopmaak je lezer in de juiste richting en bereik je jouw doel, of dat nou informeren, overtuigen of activeren is. 

Vergelijk de impact van grafische vormgeving van een zakelijke tekst

Grafische vormgeving van zakelijke teksten

Grafische vormgeving: het waarom

Waarom niet? Je hoeft de lezer niet onnodig te overspoelen met lange stukken tekst die demotiveren om er aan te beginnen, maar je prikkelt de lezer door de vorm, sfeer en heldere structuur. 

We horen je denken: waarom zou ik een rapport, jaarverslag of plan laten opmaken, als ik met een programma als Word ook de keuze heb uit tientallen grafische opties? Wij werken met grafische software / DTP-software die we beter kennen dan ons eigen huis. Wij houden ons niet bezig met tekst verwerken, wij houden ons bezig met het opmaken van de tekst. Door een zakelijke tekst op te laten maken, vergroot je de leesbaarheid én dus jouw doel voor de lezer. Je vergroot in één klap de impact van je tekst.

Teksten en documenten zijn na de grafische vormgeving leesbaarder, aantrekkelijker, duidelijker en overtuigender. Het is vergelijkbaar met de spreekbeurt op de basisschool: met plaatjes, attributen en een filmpje werd (of leek) de inhoud ook beter. Hoe dat werkt bij tekstopmaak? De eerste indruk is goed, nog voor iemand begint met lezen. De grafische koppen, kleuren en kaders zorgen ervoor dat je tekst gemakkelijker leest, want de hoofd- en bijzaken zijn beter te onderscheiden. Illustraties en infographics zorgen voor de afwisseling, ze maken de tekst luchtiger. Ten slotte oogt de tekst professioneler, want de vormgeving is op maat gemaakt. Geen standaard template, maar in korte tijd een fris en tikkeltje eigenwijs ontwerp.

Die korte tijd is haalbaar door onze ervaring in de ‘tender wereld’. Door de strakke deadlines van aanbestedingen hebben we geleerd dat we in een hele korte tijd kwaliteit kunnen neerzetten, waarin de pluspunten van jouw tekst helemaal naar voren komen.

Van tekst naar boodschap

We geven vorm aan bijvoorbeeld vastgoedcommunicatie, tenders, jaarverslagen, rapporten en alle teksten die kleur en sfeer kunnen gebruiken. 

Kenmerkend aan ons is dat wij het belangrijk vinden om goed te luisteren naar wat jij zoekt en naar wat jouw doel is met de tekst. Als het doel duidelijk is, weten wij hoe we daar grafisch op kunnen sturen. Als jij eenmaal een tekst hebt klaarliggen, voorzien we je binnen no time van een paar grafische suggesties die we daarna uitwerken. Dat kunnen we eenvoudig houden met een DTP-ontwerp, maar we kunnen het ook grafisch vormgeven. Jij kiest, wij denken mee. Al onze ontwerpen zijn fris, krachtig en een tikje eigenwijs: ingrediënten om teksten echt tot hun recht te laten komen.

Mocht je nog niet tevreden zijn met je tekst, dan hebben wij ook een neerlandica in huis die jou kan voorzien van advies. Een snelle taalcheck of een uitgebreide redactieslag, we passen ons (vol enthousiasme) aan naar wat jij zoekt.

Toegankelijk

Zoals hierboven genoemd, luisteren we goed naar wat je zoekt en wat jouw doel is. We stellen concrete vragen om helder te hebben voor welke doelgroep we gaan ontwerpen en hoe je wilt dat de boodschap overkomt, zodat we dit in de juiste vorm kunnen gieten.

Fris

Saaie en stoffig ogende teksten poetsen we op en vullen we aan naar een verrassend en fris ontwerp. Zo onderscheid je jouw verhaal van de rest.

Flexibel

Soms komt het voor dat je tekst nog niet aansluit bij het verhaal dat je wilt overbrengen, waardoor je nog even tijd nodig hebt om het bij ons aan te leveren. Of je komt er pas op het laatste moment achter dat je grafische vormgeving nodig hebt om de boodschap te ondersteunen. We denken 

met je mee in de planning en zorgen ervoor dat het vormgegeven product op tijd in je mailbox of in de brievenbus ligt. We hebben flexibele vormgevers in huis én spoedopdrachten krijgen altijd voorrang.

Eigenwijs

Wij zijn soms een béétje eigenwijs. Wij durven te spelen met kleur, vorm en structuur. Daardoor ontstaan eigenwijze ontwerpen die je zelf misschien niet in gedachten had, maar wél goed aanslaan bij je doelgroep.

Assertief

We laten niet alles van jou afhangen, maar komen op tijd met ideeën en concepten, die we na overleg uitwerken tot een functioneel ontwerp. 

Hoe wij zakelijke teksten opmaken

Een document met veel tekst betekent dat er veel informatie overgebracht moet worden. Samen gaan we op zoek naar de essentie van het verhaal, om zo visueel de tekst te structureren en de lezer te begeleiden van hoofdzaken naar bijzaken. Illustraties, grafieken en diagrammen helpen om de belangrijkste punten op te laten vallen. Zo zijn ze ook makkelijker te onthouden.

We verdiepen ons in de informatie en bepalen op basis daarvan welke kleuren, lettertypes, lijnen, illustraties en foto’s er het beste bij passen. Hierdoor krijgt het ontwerp een eigen identiteit,  die aansluit bij jouw bedrijf en de doelgroep. Soms zijn er vaste ontwerpeisen, zoals een vast lettertype of een beperkt aantal pagina’s. Door onze creativiteit kunnen wij ons daardoorheen bewegen en ook met vaste eisen een creatieve vormgeving neerzetten.

In onderstaand stappenplan laten we zien hoe we tot een fris ontwerp komen:

Denkfase

Welke informatie is het belangrijkste? Wat wil je dat de lezer in ieder geval onthoudt? Wat voor gevoel moet de tekst oproepen bij de doelgroep? 

Dit en nog meer vragen bespreken we aan het begin van het creatieve ontwerpproces. We willen graag helder krijgen waar we ons op moeten focussen. Zo bepalen we ook wat voor stijl we gaan toepassen in de volgende fase, de conceptfase.

Conceptfase

In de conceptfase beginnen we met puzzelen van alle informatie die we in de vorige fase bij je hebben verzameld. Hoe komt het ontwerp over? Wat kunnen we gebruiken om de doelgroep te activeren of te overtuigen? Hoe zorgen we dat we de tekst passend krijgen binnen eventuele vormgevingseisen?

Dit alles bespreken we zowel intern als met jou. We nemen alle input die we ontvangen mee, verwerken het in het concept en vullen het waar nodig aan. 

Wanneer het concept is goedgekeurd en we ervan overtuigd zijn dat jouw boodschap helemaal over gaat komen, gaan we aan de slag met het verwerken van de tekst in het definitieve ontwerp.

Puntjes op de 'i' fase

Als de tekst in het definitieve ontwerp staat, komen er vast nog aandachtspunten naar voren. We geven je de ruimte om kleine aanpassingen in de tekst te verwerken en kijken zelf ook nog een keer kritisch naar de vormgeving. 

Staat alles netjes, kloppen de details en is het ontwerp een plezier om naar te kijken?

Op naar het eindresultaat!

Eindresultaat

Als alle laatste details zijn aangepast, krijg je van ons het definitieve ontwerp in het juiste formaat, digitaal of gedrukt, afhankelijk van het doel van het ontwerp. 

Nu kun je vol trots de boodschap de wereld in sturen.

Jouw teksten laten opvallen met een fris design?

Neem contact met ons op!