Teksten opmaken

Zonder de inhoud van jouw tekst met een vinger aan te raken, kunnen wij toch de leesbaarheid verhogen. Hoe? Het is geen rocket science, maar grafische vormgeving. Met een mooie opmaak is de tekst binnen een mum van tijd aantrekkelijker en duidelijker. Daarnaast zorg jij ervoor dat jouw stukken een professionele indruk achterlaten, want je lezer krijgt een verzorgd, overtuigend document voorgelegd. Zo stuur jij met een sterke tekstopmaak je doelgroep in de juiste richting.

Grafische vormgeving: het waarom

Om maar met de deur in huis te vallen: waarom je rapport, jaarverslag of plan opmaken, als je met Word ook de keuze hebt uit tientallen grafische opties? Wij denken dat Word (of een ander tekstverwerkingsprogramma) niet te vergelijken is met grafische software / DTP-software. Het doel is namelijk anders: tekst verwerken vs. opmaken. Door een zakelijke tekst op te maken geef je vorm en structuur aan de tekst, dat vergroot de leesbaarheid én dus jouw doel voor de lezer. Je vergroot in één klap de impact van je tekst.

Wat zijn vormgevingseisen? Lees het hier.

Teksten en documenten zij na de grafische vormgeving leesbaarder, aantrekkelijker, duidelijker en overtuigender. Het is vergelijkbaar met de spreekbeurt op de basisschool: met plaatjes, attributen en een filmpje werd (of leek) de inhoud ook beter. Hoe dat werkt bij tekstopmaak? De eerste indruk is goed, nog voor iemand begint met lezen. De grafische koppen, kleuren en kaders zorgen ervoor dat je tekst gemakkelijker leest, want de hoofd- en bijzaken zijn beter te onderscheiden. Illustraties en infographics zorgen voor de afwisseling, ze maken de tekst luchtiger. Ten slotte oogt de tekst professioneler, want de vormgeving is op maat gemaakt. Geen standaard template, maar in korte tijd een fris ontwerp.

Het verschil tussen DTP en grafisch? Lees het hier.

Van tekst naar boodschap

Kenmerkend voor ons is dat wij het belangrijk vinden om goed te luisteren naar wat jij zoekt en naar wat jouw doel is met de tekst. Als het doel duidelijk is, weten wij hoe we daar grafisch op kunnen sturen. Als jij eenmaal een tekst hebt klaarliggen, voorzien we je binnen no time van een paar grafische suggesties die we daarna uitwerken. Dat kunnen we eenvoudig houden met een DTP-ontwerp, maar we kunnen het ook grafisch vormgeven. Jij kiest, wij denken mee. Al onze ontwerpen zijn fris, krachtig en een tikje eigenwijs: ingrediënten om teksten echt tot hun recht te laten komen.

Mocht je nog niet tevreden zijn met je tekst, dan hebben wij ook een neerlandica in huis die jou kan voorzien van advies. Een snelle taalcheck of een uitgebreide redactieslag, we passen ons (vol enthousiasme) aan naar wat jij zoekt.

En nu praktisch

Wij leveren maatwerk, maar altijd met oog op de tijd. Onze vormgevers komen uit de tenderbusiness en weten precies hoe ze efficiënt én effectief verenigen. De wereld mooier maker, maar dan wel op een vlotte manier. Een vaste prijs is een tweede pijler van onze aanpak, dus je komt niet na afloop voor financiële verrassingen te staan. Wij doen namelijk alleen aan positief verrassen, bijvoorbeeld met een mooi, fris ontwerp.

Jouw teksten laten opvallen met een fris design?

Neem contact met ons op!